Contrast
Dyslexie
Home / Projecten

Projecten

Op deze pagina lees je over lopende en toekomstige projecten. Het kan gaan om sloop, renovatie, nieuwbouw en verduurzaming.

Werken aan leefbaarheid in IJsselveld-Oost

In de wijk IJsselveld-Oost wordt door onder andere gemeente, woningcorporatie Provides, Pulse, overige instellingen en wijkbewoners veel gedaan om de wijk mooi, toegankelijk en leefbaar te houden. We zien dat er veel mooie resultaten worden bereikt, maar merken ook dat de wijk kwetsbaar is. Dit zien we onder andere terug in de periodieke Beleidsmonitor gemeente IJsselstein, waarin inwoners hun oordeel kunnen geven over leefbaarheid en veiligheid, sociale kwaliteit en sociale kracht, wijkgericht werken en de openbare ruimte in hun eigen wijk.

IJsselveld-Oost scoort op diverse onderdelen vaak lager dan de overige wijken. Om dat goed in kaart te brengen is met alle partijen het rapport ‘Werken aan leefbaarheid in IJsselstein opgesteld’. Daarin is als deel 2 de wijkstrategie voor IJsselveld-Oost opgenomen. Met, vanaf hoofdstuk 13 het plan voor de toekomst van deze wijk.

Groot onderhoud IJsselveld-Oost

In het 2e kwartaal van 2021 starten we met het groot onderhoud en verduurzaming van 211 woningen in IJsselveld-Oost. De werkzaamheden lopen door tot aan de zomer van 2022.

Het gaat om de volgende woningen: Nipkowplein 1 t/m 60, Televisiebaan 103 t/m 141, Televisiebaan 1 t/m 39, Monitorplein 51 t/m 70, Studioplein 11 t/m 40 en Eurovisieplein 1 t/m 60.

De uitvoering wordt gedaan door Heembouw Wonen uit Roelofarendsveen. De complexen worden van binnen en van buiten aangepakt. Aan de binnenzijde worden onder andere badkamer, toilet en keuken vernieuwd. Ook worden er voorzieningen voor elektrisch koken en een videofoon aangebracht. Aan de buitenzijde vinden er energetische (isolerende) maatregelen plaats en wordt de beglazing vervangen voor HR++ glas, waardoor de woningen straks voldoen aan een A-label. Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt de buitenzijde van het complex opgeknapt.

Eind januari 2022 starten we met het groot onderhoud en energiebesparende maatregelen bij de volgende 60 woningen in IJsselveld-Oost, de werkzaamheden lopen door tot aan de zomer van 2022.

Het gaat om de woningen: Studioplein 1 t/m 10, Omroepplein 21 t/m 40 en
Radioplein 1 t/m 30.

De uitvoering van deze werkzaamheden wordt gedaan door Salverda Bouw uit ‘t Harde. Aan de binnenzijde wordt o.a. de badkamer, toilet en keuken vernieuwd en worden er voorzieningen voor elektrisch koken aangebracht.
Om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken, voeren we een aantal energiebesparende verbeteringen uit en wordt de beglazing vervangen voor HR++ glas.  Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt de buitenzijde van het complex opgeknapt. Nadat de werkzaamheden gereed zijn voldoen de woningen aan een energie A-label.  

Door deze werkzaamheden worden de uitstraling en duurzaamheid van het bouwblok verbeterd en worden de woningen veiliger, energiezuiniger en comfortabeler.

Heb je vragen over deze projecten, neem gerust contact op met bewonersconsulente Marjo de Jong of wijkbeheerder Stewart Roodenburg via info@provides.nl of 030 – 686 0500.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!