Contrast
Dyslexie
Home / Projecten

Projecten

Op deze pagina lees je over lopende en toekomstige projecten. Het kan gaan om sloop, renovatie, nieuwbouw en verduurzaming.

Nieuwbouw Aleida van Culemborg in IJsselstein

In IJsselstein bouwt Cazas Wonen 34 nieuwe woningen in de eerste naoorlogse wijk van IJsselstein, Nieuwpoort. De plek van de nieuwbouw is in IJsselstein bijzonder, langs het water met direct uitzicht op de binnenstad en de oude molen. Op loopafstand zijn er veel voorzieningen, park, winkels, horeca en theater. Ook de ligging in Nieuwpoort, met een gedifferentieerde bevolking, is bijzonder. Cazas Wonen heeft de bestaande 30 woningen gesloopt en er komen 34 nieuwbouwwoningen voor in de plaats.

De bouwkundige staat van de voormalige woningen – uit 1954 – was slecht en de indeling van de woningen met een galerij aan de achterkant niet meer van deze tijd. Bovendien waren de woningen allerminst duurzaam. Het renoveren van de woningen zou een lastige exercitie zijn en gepaard gaan met zeer hoge kosten. Om deze reden is besloten de voormalige woningen te slopen, waardoor we veel meer mogelijkheden hebben om de nieuwbouwwoningen te laten voldoen aan de eisen van vandaag en morgen: energiezuinig, gelijkvloers en met een lift bereikbaar. Alle 30 huurders van het voormalige complex hebben een andere woning gevonden en de sloop is inmiddels afgerond.

Duurzaamheid

Qua duurzaamheidsmaatregelen zijn de woningen ontworpen volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). De woningen worden gasloos.

Meer informatie

Aantal woningen: 34 woningen
Startdatum: 2e kwartaal 2023

Kenmerken

Plaats: IJsselstein
Projecttype: Nieuwbouw
Aanbod: Sociale verhuur
Status: Oplevering, 3e kwartaal 2024

Werken aan leefbaarheid in IJsselveld-Oost

In de wijk IJsselveld-Oost wordt door onder andere gemeente, woningcorporatie Provides, Pulse, overige instellingen en wijkbewoners veel gedaan om de wijk mooi, toegankelijk en leefbaar te houden. We zien dat er veel mooie resultaten worden bereikt, maar merken ook dat de wijk kwetsbaar is. Dit zien we onder andere terug in de periodieke Beleidsmonitor gemeente IJsselstein, waarin inwoners hun oordeel kunnen geven over leefbaarheid en veiligheid, sociale kwaliteit en sociale kracht, wijkgericht werken en de openbare ruimte in hun eigen wijk.

IJsselveld-Oost scoort op diverse onderdelen vaak lager dan de overige wijken. Om dat goed in kaart te brengen is met alle partijen het rapport ‘Werken aan leefbaarheid in IJsselstein opgesteld’. Daarin is als deel 2 de wijkstrategie voor IJsselveld-Oost opgenomen. Met, vanaf hoofdstuk 13 het plan voor de toekomst van deze wijk.

Het gaat om de woningen: Studioplein 1 t/m 10, Omroepplein 21 t/m 40 en
Radioplein 1 t/m 30.

De uitvoering van deze werkzaamheden wordt gedaan door Salverda Bouw uit ‘t Harde. Aan de binnenzijde wordt o.a. de badkamer, toilet en keuken vernieuwd en worden er voorzieningen voor elektrisch koken aangebracht.
Om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken, voeren we een aantal energiebesparende verbeteringen uit en wordt de beglazing vervangen voor HR++ glas.  Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt de buitenzijde van het complex opgeknapt. Nadat de werkzaamheden gereed zijn voldoen de woningen aan een energie A-label.  

Door deze werkzaamheden worden de uitstraling en duurzaamheid van het bouwblok verbeterd en worden de woningen veiliger, energiezuiniger en comfortabeler.

Heb je vragen over deze projecten, neem gerust contact op met bewonersconsulente Marjo de Jong of wijkbeheerder Stewart Roodenburg via info@provides.nl of 030 – 686 0500.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!