Contrast
Dyslexie
Home / Overlast

Overlast

Als je vindt dat de buren onredelijk veel overlast bezorgen, dan kun je dat het beste zelf met ze bespreken. Vaak zijn zij zich niet eens bewust van de overlast die zij veroorzaken. Je kunt ook buurtbemiddeling inschakelen. Zij helpen buren om problemen met elkaar op te lossen.

In onze brochure staat wat je verder kunt doen om de overlast te bestrijden.

Buurtbemiddeling

We wonen dicht bij elkaar en dan gaat er wel eens iets mis. Irritatie en overlast, soms ruzie met de buren. Voor de sfeer thuis of in de buurt is het wel zo prettig om snel weer uit de problemen te komen. Buurtbemiddeling helpt bewoners om problemen met elkaar op te lossen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je last van je buren en praat je niet (meer) met hen? Maar wil je wel dat de overlast stopt? Dan kunt je een beroep doen op buurtbemiddeling. Getrainde vrijwilligers helpen om een oplossing voor de overlast te vinden. Deelname is geheel vrijwillig. De bemiddelaars zijn neutraal en onpartijdig. Zij gaan met beide partijen afzonderlijk praten. Daarna volgt een gezamenlijk gesprek. Als dat gesprek er komt, is er vaak ook een oplossing in zicht. Een oplossing waarmee beide partijen kunnen instemmen.

Contact

Wilt je meer weten? Of heb je een klacht over je buren? Dan kun je telefonisch contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling:

Jette Bertels
Tel: 030 688 70 30 of 06-47920229

Je kan ook een e-mail sturen naar buurtbemiddeling@stichting-pulse.nl of langskomen tijdens de inloopspreekuren.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!

Veelgestelde vragen

Stuur een mail naar teamklant@provides.nl of bel met telefoonnummer 030 – 686 0500.

Bel ook naar de politie op 0900-8844 of Meldt Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis).

Zwerfvuil, hoog onkruid, illegaal gedumpt afval, gevaarlijke bomen en meer van dit soort overlast in de openbare ruimte kun je rechtstreeks melden bij het Reinigingsbedrijf Midden-Nederland.

Vermoed je woonfraude op een adres van Provides, bijvoorbeeld illegale onderverhuur? Neem dan contact met ons op via teamklant@provides.nl of bel met 030 – 686 0500. We bespreken je melding graag verder met je.

Ja, dat mag, maar alleen met een elektrische barbecue. Houd natuurlijk wel rekening met je buren en je omgeving. Zorg ervoor dat zij geen last van je hebben.