Contrast
Dyslexie

Jaarverslag

Aandacht voor sociaal wonen

2021 was voor iedereen een jaar met uitdagingen. De gevolgen van corona raakten iedereen hard. Voor Provides was dat niet anders. Daar kwamen de voorbereidingen voor de fusie met GroenWest per 1 januari nog bij.

Dit jaarverslag over 2021 is het laatste jaarverslag van Provides. Daarin melden we onder meer dat – ook de laatste – visitatie werd afgerond. Provides kreeg cijfers waar me mee thuis kunnen komen. U leest er alles over in dit verslag.

Met onze fusie op 1 januari 2022 sluit Provides, opgericht op 12 september 1913, een lange bestaansperiode af als lokale IJsselsteinse woningcorporatie. Provides gaat dan, samen met GroenWest, op in de fusiecorporatie Cazas Wonen. De opmaat naar een mooie toekomst. De historie van Provides kenmerkt zich als een levendige vereniging met actieve leden. Die grote betrokkenheid toonden bij de activiteiten van de toenmalige IJsselsteinse Woningbouwvereniging (IJWBV). Belangrijke ontwikkelingen in het verleden waren de forse nieuwbouwopgaven in Oranje- en Europakwartier, de wijk IJsselveld in de jaren 80 en rondom de eeuwwisseling Zenderpark. Ook de positionering, bewegend tussen het publieke en private domein, heeft grote invloed gehad op de opgaven van Provides. De belangen van huurders zijn onder alle omstandigheden de belangrijkste waarde en focus geweest, die ook binnen Cazas Wonen zullen worden gekoesterd.

Jaarverslag 2021

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!