Contrast
Dyslexie
Home / Stijging energieprijzen

Stijging energieprijzen

Op dit moment is er veel aandacht voor de stijging van de energieprijzen (gas en elektra). Je vraagt je misschien af wat de gevolgen zijn van deze prijsstijgingen en welke maatregelen wij treffen. Wij adviseren je om het bedrag van je voorschot stookkosten aan te passen. Daarnaast gaan wij door met het verduurzamen van onze woningen: wij voeren jaarlijks bij gemiddeld 400 woningen energiebesparende werkzaamheden uit.

Collectieve verwarming
In veel flats hebben wij collectieve verwarming. Je hebt dan geen eigen CV en betaalt maandelijks een voorschot voor de stookkosten. Dat voorschot verrekenen wij aan het einde van het jaar met de werkelijk gemaakte kosten. De stijging van de energieprijzen hebben geen invloed op de afrekening over 2021. Rond maart 2022 ontvang je de afrekening over 2021.

Verhoog alvast je voorschot voor 2022
De stijging van de energieprijzen heeft wel invloed op de afrekening over 2022. We raden je aan om je maandelijkse voorschot voor de stookkosten te verhogen. Hiermee voorkom je dat je bij de volgende afrekening moet bijbetalen. Stuur een e-mail naar huurincasso@provides.nl voor het aanpassen van je voorschot. Als je je verzoek vóór 20 januari 2022 indient, gaat de aanpassing in per 1 februari.

Servicekosten elektra
Als je in een flat woont, betaal je vaak servicekosten voor het verbruik van elektra in gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen, zoals de lift. Omdat alle bewoners in het gebouw hetzelfde voorschotbedrag voor elektra betalen, is het niet mogelijk om dit individueel aan te passen.

Na de afrekening van de servicekosten over 2021 worden de voorschotten opnieuw bepaald en waar nodig per 1 juli 2022 aangepast. Wij houden elk jaar bij het vaststellen van de nieuwe voorschotten rekening met prijsstijgingen.

Wat doet Provides?
Wij investeren al jaren in het verduurzamen van onze woningen. Helaas kunnen wij niet alle woningen in één keer aanpakken. We voeren bij gemiddeld 400 woningen per jaar energiebesparende werkzaamheden uit, zoals dak-, vloer- en gevelisolatie en het vervangen van ruiten. Zo proberen wij je energierekening zo laag mogelijk te houden.

Meer informatie
De overheid compenseert burgers voor de gestegen energierekening. Lees er meer over op haar website. Lees ook onze energiebesparende tips.