Langjarige samenwerking tussen Heembouw Wonen en Provides

28 februari 2020

Tot tenminste 2026 werken Heembouw Wonen en woningcorporatie Provides samen aan groot onderhoud en verduurzamingsprojecten. Deze partners hebben net een renovatieproject van 105 woningen afgerond en nieuwe grootschalige projecten staan al in de steigers. “We zochten nieuwe inzichten, focus. Daarvoor waren we bij Heembouw aan het goede adres: de samenwerking was inspirerend”, aldus Henny van den Heiligenberg, directeur bestuurder van Provides. Guido Voermans, directeur Heembouw Wonen beaamt dat : “De samenwerking was open, transparant. Provides is een overzichtelijke organisatie die weet wat ze wil. Dat schakelt voor ons heel makkelijk.”

Beide partijen weten heel goed dat het niet om hen maar om de bewoners gaat: “Grote renovatieprojecten, waarbij ook nog eens ingezet wordt op duurzame oplossingen, leiden tot overlast, veel overlast. Bij het eerste grote project bleek dat Heembouw daar heel goed mee omgaat. In de wijk stond een gerieflijke woonkamer waar mensen terecht konden. Maar kleine dingetjes als een verhuisdoos of een beetje hulp waren net zo belangrijk. Daar gaan de mensen van Heembouw goed mee om”, aldus projectleider Pieter Schinkel van Provides. Samenwerking met vaste partijen betekent dat dingen makkelijker en sneller gaan. Dat komt de kwaliteit en de snelheid van het werk ten goede en daar profiteren vooral de betrokken bewoners van.

Provides gaat de komende periode op zoek naar een tweede partij, zodat ze slagkracht, ervaring en kennis binden om de grote onderhouds- en verduurzamingsopgave te gaan realiseren.

Op de foto: links Henny van den Heiligenberg, directeur-bestuurder Provides, rechts Guido Voermans, directeur Heembouw Wonen.