Contrast
Dyslexie
Home / Hulp bij energie besparen

Hulp bij energie besparen

De gasprijzen zijn recent flink gestegen en daardoor kan bijvoorbeeld bij u en/of andere huurders de energierekening een stuk hoger worden. Om u als huurder te helpen, leest u op deze pagina informatie over hulp bij energie besparen.

IJsselstein

1. Energietoeslag voor lage inkomens
Inwoners van de gemeente IJsselstein met een laag inkomen kunnen dit jaar een eenmalige energietoeslag aanvragen. Het gaat in totaal om een bedrag van 1300 euro. Per huisadres kan er maximaal 1 toeslag worden toegekend.

Woerden

1. Energie-bespaarbon 
Van de gemeente Woerden krijgen huurders een Energie-bespaarbon van €70,-. Daarmee kunt u gratis producten krijgen, zoals ledlampen, een tochtstrip, een waterbesparende douchekop of een persoonlijk advies. Ga naar www.duurzaamwoerden.nl/rrew voor meer locaties en tijden. 

Let op: de Energie-bespaarbon is geldig tot 30 november 2022.

2. Winkel voor kleine en grote vragen over duurzaamheid 

Op de Voorstraat 75 in Woerden kunt u elke week op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur terecht bij Duurzaamheidswinkel Woerden voor informatie over verduurzaming in de meest brede zin van het woord. Wat kunt u zelf doen? Waar werkt de gemeente aan? Hoe organiseert u verduurzaming in en rond uw huis? Waar kunt u hulp krijgen met geld, organisatie of keuzes maken? In de winkel wordt informatie gegeven over energietransitie zuinig met energie, duurzaam opwekken en hoe betaal je het?

3. Vragen over schulden

Heeft u vragen over schulden? WoerdenWijzer is een afdeling binnen de gemeente Woerden en bestaat uit een team deskundigen binnen het sociaal domein, waar vragen binnen komen over o.a. schulden. WoerdenWijzer zorgt ervoor dat u met uw vragen op één plek terecht kunt en dat u de juiste ondersteuning krijgt. Zij bieden u antwoorden, tips en oplossingen op het gebied van o.a. geldzaken en inkomen.

4. Uw huis energiezuiniger
Jouw Huis Slimmer
 is een idee van 15 Utrechtse gemeenten die samen hard werken aan energiezuinig wonen. Ontdek met Jouw Huis Slimmer wat er allemaal kan en hoe andere bewoners slim omgaan met energie.
> U kunt soms met simpele handelingen snel besparen op uw energierekening. Bekijk deze bespaartips   
   die niet veel kosten en wél geld opleveren. 
> Doe de Milieu Centraal Bespaartest zodat u weet wat u in uw situatie kunt doen.

De Ronde Venen

1. Energietoeslag 
U heeft een huishouden met een laag inkomen. U krijgt dan misschien € 800 om de hoge energiekosten te betalen. U kunt nu de energietoeslag aanvragen. Het formulier vindt u onder ‘Zelf energietoeslag aanvragen’.

2 .Energiecoach
De energieprijs blijft stijgen en het is steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Samen met Energieke Rondeveners komt de gemeente De Ronde Venen in actie. Een speciale klusbrigade met een energiecoach en energieklusser komt bij u langs. Zij zullen met (gratis) energiebesparende producten uw huis beter isoleren. Met deze kleine aanpassingen bespaart u direct op uw energierekening.

Montfoort

1. Hulp nodig bij aflossen van schulden
Hulp aanvragen als u (bijna) financiële problemen heeft. Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen of heeft u schulden? Blijven er rekeningen liggen? Of heeft u nog geen schulden, maar zijn er wel (bijna) financiële problemen? Dan kunt u hulp aanvragen bij de gemeente. Iedereen kan hulp aanvragen. Het maakt niet uit wat uw inkomen is.

2. Energietoeslag aanvragen tot en met 31 december 2022
Daarom hebben alle gemeenten extra geld ontvangen van de overheid. Dit geld is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te helpen bij het betalen van deze hoge energiekosten.  

Utrecht

1. Gratis energiebox 
Woont u in Utrecht? Meld u dan aan voor een energiebox. U ontvangt dan een doos met energiebesparende producten waarmee u gemiddeld wel € 128 op uw energierekening bespaart. Ook neemt een van de energiecoaches contact met u op. De energiecoach vertelt meer over de manieren waarop u energiezuinig(er) kunt leven en hoe u de producten uit de box daarbij gebruikt.

2. Uw huis energiezuiniger
Jouw Huis Slimmer
 is een idee van 15 Utrechtse gemeenten die samen hard werken aan energiezuinig wonen. Ontdek met Jouw Huis Slimmer wat er allemaal kan en hoe andere bewoners slim omgaan met energie.
> Wenst u energie te besparen, maar weet u niet waar u moet beginnen? U kunt met een paar handige, vaak gratis trucs al veel besparen. Bekijk deze simpele bespaartips die niet veel kosten en wél geld opleveren.