Contrast
Dyslexie
Home / Henny van den Heiligenberg neemt afscheid als verbinder in IJsselstein

Henny van den Heiligenberg neemt afscheid als verbinder in IJsselstein

Ruim dertig jaar was Henny van den Heiligenberg directeur-bestuurder van Provides (voorheen IJsselsteinse Woningbouwvereniging), donderdag 8 september nam hij afscheid. Bij dat afscheid ontving hij uit handen van de voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties, Martin van Rijn, de Aedes corporatiepenning. Hij werd geroemd als volkshuisvester pur sang. Zelf noemde hij zich voorzichtig IJsselsteiner: “Ik woon hier weliswaar niet, maar in al die jaren ben ik van deze stad gaan houden. Ik kwam er graag en kom er nog steeds graag.”

Het afscheid werd voorafgegaan door een seminar waarin het draaide om grensoverschrijdend samenwerken. Zoals Provides met welzijnsorganisatie Pulse met buurtbemiddeling of Praktijkschool de Baanbreker met het Baanhuis. Het zijn maar twee van de talloze voorbeelden uit de toespraken van de RvC van Cazas Wonen, waarin Provides is opgegaan, en de IJsselsteinse wethouder Peter Bekker, over zijn betrokkenheid. In haar afsluitende woord ging zijn opvolgster Saar Spanjaard in op de maatschappelijk rol die Provides altijd heeft gespeeld in IJsselstein. Een rol die Cazas Wonen graag wil blijven spelen: “De betrokkenheid bij het Hospice, de speeltuin aan het Kloosterplantsoen en zijn inzet bij NL Doet maakten hem bekend in ‘zijn‘ stad. Een stad waarin hij naast bouwer vooral verbinder was.”

Martin van Rijn (rechts): “Voor iemand die zich zo lang heeft ingezet voor de volkshuisvesting is deze corporatiepenning een vanzelfsprekend eerbetoon.”

Foto: Ulco Wesselink fotografie