Contrast
Dyslexie
Home / Mijn huurcontract

Mijn huurcontract

Tijdens het ondertekenen van je huurcontract hebben we je veel verteld over wat er komt kijken bij het huren van een woning. Je kunt het hier nog eens nalezen. Veel van de zaken over je woning kan je terug vinden op Mijn Provides

Huurcontract- en reglement

In je huurcontract staan de belangrijkste afspraken tussen huurder en verhuurder. Daarnaast hebben wij een huurreglement. Dat is hieronder te downloaden.

Medehuurderschap

In het huurcontract staat met wie wij een huurovereenkomst hebben. Sta je alleen op het huurcontract en ga je trouwen of word je geregistreerd partners? Dan hoef je geen medehuurderschap aan te vragen. Je partner wordt namelijk van rechtswege medehuurder.

Woon je samen, dan kun je na twee jaar medehuurderschap aanvragen. Dit geldt ook als je een samenlevingscontract hebt. Als medehuurder heeft je partner dezelfde rechten en plichten als jij. Neem contact met ons op als je medehuurderschap wil aanvragen.

Inwonende kinderen komen in principe niet in aanmerking voor het medehuurderschap. Alleen mensen die hun hele leven bij elkaar willen blijven wonen kunnen medehuurderschap aanvragen. Voor kinderen geldt dit niet. Meestal verlaten ze op een gegeven moment het ouderlijk huis.

Huisbewaarderschap

Ben je voor langere tijd niet thuis (vanwege werk of studie in het buitenland of buiten de regio, langdurige opname voor verpleging of als u gaat ‘proef samenwonen’), maar wil je niet de huur opzeggen? Dan kun je tijdelijk iemand op je huis laten passen. Zo iemand noemen we een huisbewaarder. Je moet hiervoor wel vooraf toestemming vragen. Bij toestemming maken we een overeenkomst voor minimaal twee maanden en maximaal één jaar.

Onderhuur

Je woning is jouw hoofdverblijf, die mag je niet onderverhuren. Ga je voor langere tijd ergens anders wonen, zeg dan de huur op of vraag toestemming voor het aanwijzen van een huisbewaarder.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!

Veelgestelde vragen

Bij medehuurderschap hebben beide huurders evenveel rechten en plichten. Je bent beiden verantwoordelijk voor de woning en betaling van de huur. Ben je medehuurder en wil je de woning verlaten? Dan moet je afstand doen van je huurrechten.