Contrast
Dyslexie
Home / Huurverhoging 2021

Huurverhoging 2021

In 2021 gaat de jaarlijkse huurverhoging voor sociale huurwoningen niet door. Ook onzelfstandige woningen (kamers) vallen onder deze maatregel. Het betekent dat 0% huurverhoging wordt doorgevoerd per 1 juli 2021. Dit geldt voor zowel de lage inkomens als de hoge inkomens (inkomensafhankelijke huurverhoging). Wij sturen al onze huurders voor 1 mei 2021 een brief hierover. De volgende jaarlijkse huurverhoging wordt per 1 juli 2022 doorgevoerd.

Servicekosten
Als je servicekosten betaalt, dan kan het zijn dat de voorschotten wel worden aangepast. Je leest dit in de brief die je van ons voor 1 mei ontvangt.

Uitzonderingen
Deze huurbevriezing geldt niet voor de vrije sector woningen, bedrijfsonroerendgoed (BOG), maatschappelijk vastgoed (MOG), parkeerplaatsen, garages en bergingen. Een verhoging vanwege woningverbetering of -verduurzaming blijft ook mogelijk. 

Huurverlaging
Een deel van de huurders heeft in maart bericht van ons ontvangen dat ze in aanmerking komen voor een eenmalige huurverlaging in 2021. Dit geldt alleen voor huurders die een hoge huurprijs betalen én in 2019 een laag inkomen hadden. In sommige gevallen kun je deze eenmalige huurverlaging ook zelf aanvragen. Bijvoorbeeld als je inkomen is gedaald of je niet meer met je partner woont. Klik hier voor meer informatie over de eenmalige huurverlaging. Als je eerder (2019 en/of 2020) een inkomensafhankelijke huurverhoging hebt gehad en je inkomen nu lager is, dan kom je mogelijk ook in aanmerking voor huurverlaging. Klik hier voor meer informatie.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!