Inschrijven

Sinds 1 januari 2015 geldt een nieuwe Huisvestingswet in Nederland. Het uitgangspunt van deze aangepaste wet is keuzevrijheid van woningzoekenden in waar zij zich willen vestigen. Concreet betekent dit voor u, dat u volgens deze wet geen binding meer met een stad of regio nodig heeft om er een sociale huurwoning te mogen betrekken.

Een aantal regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen zijn iets aangepast, zodat woningzoekenden niet meer uitgesloten worden op basis van bindingseisen, leeftijd en huishoudgrootte. Wel krijgen bepaalde groepen voorrang op de toewijzing bij bepaalde woningen. Welke voorrangsregels van toepassing zijn, wordt altijd in de advertentie vermeld.

Bent u op zoek naar een (andere) sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij Woningnet. Dat kan vanaf de leeftijd van 18 jaar.  Ga daarvoor naar www.woningnetregioutrecht.nl. U betaalt hiervoor eenmalige inschrijfkosten en vervolgens jaarlijks de kosten voor de verlenging van de inschrijving. Hiernaast in de .pdf leest u nog een aantal belangrijke wijzigingen en wat die voor u kunnen betekenen.

Schrijf u zo snel mogelijk in, want bij toewijzing van de woningen uit het woningaanbod is de datum van inschrijving als woningzoekende bepalend. Bij een woningtoewijzing wordt gecontroleerd of u voldoet aan de registratievoorwaarden.

Digizine: woningen in de mailbox

U kunt zich bij Woningnet ook gratis abonneren op het zogenaamde Digizine. Digizine is een e-mail met sociale huurwoningen, die passen bij uw situatie en woonwensen. Wilt u Digizine ontvangen? Vink dit dan aan op uw persoonlijke pagina onder ‘Abonnementen’. Vervolgens ontvangt u uw persoonlijke aanbod elke maandag- en donderdagavond in uw mailbox.

Profiel ingevuld? Direct reageren!

Online reageren op woningen gaat heel snel als uw profiel compleet is. Controleer dan ook uw algemene gegevens, zoals uw email adres. Daarna kunt u direct reageren als u een mooie woning voorbij ziet komen.