Doorstroomproject

Provides maakt werk van haar taak als huisvester. Het Doorstroomproject maakt het voor 60-plussers aantrekkelijker om kleiner en passender te gaan wonen. Daarmee komen er weer woningen vrij voor gezinnen.

Dit project maakt het voor huurders van 60 jaar en ouder die in eengezinswoningen of een 5/6-kamerappartement wonen, makkelijker te verhuizen naar een kleinere woning. De woning die ze achterlaten komt beschikbaar voor (jonge) gezinnen, die juist behoefte hebben aan ruimte. Hiermee komt de doorstroming op gang wat ten goede komt aan de leefbaarheid in IJsselstein.

Niet iedereen komt voor deze regeling in aanmerking. Hieronder vindt u veel gestelde vragen over dit project. Op basis daarvan kunt u beoordelen of u in aanmerking komt voor deze regeling.

Veelgestelde vragen

U komt in aanmerking voor het Doorstroomproject als:
  • u of uw partner (bijna) 60 jaar of ouder is;
  • u een eengezinswoning met minimaal drie slaapkamers heeft, of een bovenwoning/flatwoning met vier of meer slaapkamers huurt;
  • u een woning huurt met meer dan 150 woningwaarderingspunten (deze punten staan vermeld in de brief over de huurverhoging per 1 juli). U kunt de punten ook bij ons opvragen.
  • u wilt verhuizen naar een kleinere (senioren)woning met maximaal twee slaapkamers;
  • u zich inschrijft als woningzoekende bij Woningnet of reeds staat ingeschreven;
  • u altijd een goede huurder bent geweest van Provides.
Nee, dan komt u helaas niet in aanmerking. Het doel van het Doorstroomproject is om de doorstroming op de IJsselsteinse huurwoningenmarkt een positieve impuls te geven. Als u gaat verhuizen, wordt uw woning te koop aangeboden. Hiermee wordt geen of slechts een beperkte bijdrage geleverd aan de doorstroming op de huurwoningenmarkt.
Provides geeft een huurkorting op de kale huur van maximaal € 100,- per maand. Als uw verzamelinkomen hoger is dan € 36.165 per jaar (prijspeil 2017) heeft u geen recht op een huurkorting.
De huurkorting wordt bepaald door het verschil tussen de kale huur van uw toekomstige woning en de kale huur van uw huidige woning. Als het verschil meer is dan € 100,- dan ontvangt u de maximale korting van € 100,-. U gaat nooit minder huur betalen. Als u naar een appartement gaat verhuizen, moet u rekening houden met de servicekosten. Dit is een bedrag van ca. € 30,- dat bij uw kale huur wordt opgeteld.
Deze korting loopt gedurende uw gehele huurperiode. Het is dus een blijvende korting.
U ontvangt de huurkorting als Provides u een woning aanbiedt, maar ook als u zelf op een geschikte 3-kamerwoning reageert via Woningnet. Een voorwaarde is wel dat u staat geregistreerd als kandidaat voor het Doorstroomproject.
Provides kan u geen garantie geven. Afhankelijk van uw wensen en het woningaanbod komt u in aanmerking. Als besloten wordt om het Doorstroomproject niet voort te zetten wordt u hiervan op de hoogte gesteld.
Provides selecteert de woningen die aangeboden worden aan de kandidaten van het Doorstroomproject. Vervolgens kunt u uw voorkeur aangeven. Op basis van de inschrijftijd bij Woningnet worden de woningen toegewezen.