Woningruil

Als uw woning niet meer aan uw wensen voldoet; te groot of te klein is, of u gaat liever naar een rustige buurt of juist naar het centrum van een stad, dan zijn er verschillende mogelijkheden om zo snel mogelijk een andere woning te vinden.

HuisjeHuisje

De nieuwe app HuisjeHuisje brengt mensen in de regio waarin Provides actief is bij elkaar die op zoek zijn naar een andere en passende woning. Op www.huisjehuisje.nl leest u alles over deze unieke en moderne wijze om een andere woning te vinden. HuisjeHuisje is de snelste manier om iets anders te vinden.

Ruilwoningen

U kunt ook kijken op www.woningruil.nl  waar u een actueel overzicht vindt van beschikbare ruilwoningen in Nederland waar u op kunt reageren. Daarnaast kunt u uw eigen woning aanmelden bij ons op kantoor of op deze site. U kunt in principe overal van woning ruilen mits u aan de voorwaarden die in de regio waarin u wilt gaan wonen voldoet.

In de praktijk

Heeft u eenmaal een andere woning op het oog, dan vindt u hier de voorwaarden waaraan de woningruil moet voldoen. Voldoet u daaraan dan kunt u het aanvraagformulier gebruiken om een verzoek tot woningruil in te dienen.

Veelgestelde vragen

De HuisjeHuisje app is speciaal gemaakt voor mobiele telefoons met een besturingssysteem Android of iOS van Apple. Je kunt de app downloaden in de Play Store of App Store.
Van woning ruilen kon altijd al. Het principe is niet veranderd. De app maakt het alleen makkelijker om iemand te vinden met een woning die u leuk vindt.
De app maakt het mogelijk om huurhuizen te vinden van mensen die ook graag van huis willen ruilen. Via HuisjeHuisje kun je huizen vinden, bekijken én liken. Is er tussen u en een bewoner van een ander huis een match? Dan kunt u met elkaar chatten en eventueel een afspraak maken om elkaars huis te bekijken. Nog steeds enthousiast? Dan kun je contact opnemen met de verhuurder om de woningruil in gang te zetten.
De app is bedoeld voor iedereen met een huurwoning. Je verhuurder moet woningruil wel toestaan. Als je bijvoorbeeld in een koop-, tijdelijke-, of sloopwoning woont, kan je je woning niet ruilen.
Wilt u van woning ruilen? Dan kunt u de HuisjeHuisje app downloaden en uw woning 'te ruil' zetten in de app. Ook ziet u welke andere woningen te ruil staan. Huizen die u leukt vindt, kunt u 'liken'. Vindt een ander uw woning ook leuk? Dan is er een match! U kunt dan met elkaar chatten om informatie of gegevens uit te wisselen. Als de woningcorporaties uw woningruil goedkeuren, kan de woningruil doorgaan!