Huuropzegging

Als u de huur heeft opgezegd omdat u gaat verhuizen of om een andere reden dan moet uw woning weer aan Provides worden opgeleverd. Graag informeren wij u over wat daarbij komt kijken. Dat maakt uw vertrek overzichtelijk en voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan.

Huuropzegging

U zegt de huur altijd schriftelijk op. De opzegtermijn is minimaal één maand. Opzeggen kan op iedere werkdag van de maand (uitgezonderd weekenden). U kunt ook opzeggen via "Mijn Provides". Wij maken vervolgens afspraken met u over de voor- en nacontrole van uw woning die wij schriftelijk bevestigen.

Wat verwachten wij van u bij het verlaten van de woning?

Net zoals u, wil ook de nieuwe bewoner van uw woning graag een frisse start maken. Wij verwachten daarom van u dat u de woning schoon, leeg en onbeschadigd aan ons oplevert.

Overname(s) door de nieuwe huurder

Als Provides hiermee instemt, mag u bepaalde roerende zaken, zoals gordijnrails, horren e.d. in de woning overdragen aan een nieuwe huurder. Bij de voorcontrole maakt u dan afspraken met de Verhuurmakelaar over de goederen die worden overdragen. Deze overnames dient u op het overnameformulier samen met de nieuwe huurder te vermelden. Let op: wij gaan alleen akkoord met overnames als het overnameformulier compleet is ingevuld en door beide partijen ondertekend is.

Is de nieuwe huurder bij het verlaten van de woning nog niet bekend en wilt u wel goederen overdragen? Maak daarover afspraken met onze medewerker tijdens de nacontrole. Wij benadrukken dat een nieuwe huurder nooit tot enige overname is verplicht en dat gebreken aan de woning nooit ter overname kunnen worden aangeboden.

 

Veelgestelde vragen

Richtlijnen bij het verlaten van een woningTips
Een maand na uw huuropzegging kunt u al verhuizen

Downloads

lettergrootte