Contrast
Dyslexie
Home / Huur opzeggen

Huur opzeggen

De huur kan je opzeggen via Mijn Provides, ten minste één maand voordat je verhuist. Opzeggen kan op ieder dag van de maand, behalve weekenden en feestdagen. Wij maken vervolgens afspraken met je over de voor- en nacontrole van je woning.

Wat verwachten wij van je bij het verlaten van de woning?

Wij verwachten van je dat je de woning schoon, leeg en onbeschadigd oplevert. Lees hier wat we van je verwachten als je de huur opzegt.

Overnames

De verhuurmakelaar maakt foto’s, zodat kandidaat-huurders kunnen zien hoe de woning is. Neem je vloerbedekking of gordijnen niet mee, dan kun je die ter overname aanbieden. Tijdens de bezichtiging kun je hierover afspraken maken. Die worden met de verhuurmakelaar vastgelegd.

Woningruil

Voldoet je woning niet meer of ga je liever naar een rustige buurt of juist naar het centrum van een stad, dan zijn er verschillende mogelijkheden om een andere woning te vinden.

Op de website van woningruil.nl vind je een actueel overzicht van beschikbare ruilwoningen in Nederland. Heb je een andere woning op het oog, dan vind je hier de voorwaarden waaraan de woningruil moet voldoen en kun je het aanvraagformulier gebruiken om een verzoek tot woningruil in te dienen.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!

Veelgestelde vragen

Grofvuil kunt u aanbieden bij het Afvalbrengstation van IJsselstein geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot en met 16.30 uur. Op zaterdag van 09.30 tot en met 16.00 uur.

Het Afvalbrengstation is gevestigd op:

Industrieterrein Over Oudland
Archimedesstraat 3
3401 JB IJsselstein

Voor het ophalen van grof vuil kunt u ook contact opnemen met de RMN, telefoonnummer: 0900-6039222.

Wilt u bij uw verhuizing uw huisraad niet meer meenemen, dan is het in sommige gevallen mogelijkheid deze aan te bieden aan de stichting Boka of de Kringloopwinkel.

Telefoon Stichting BOKA: 030 – 687 20 00

Telefoon Kringloopwinkel: 030 – 606 52 00

Als laatste maken wij de afwikkelnota op. Hierbij worden alle wederzijdse betalingsverplichtingen betrokken, zoals mutatiekosten. Als u moet bijbetalen krijgt u hiervan een rekening toegestuurd. Als u geld terugkrijgt, maken wij dat op uw bankrekening over. De eindafrekening vindt plaats binnen drie weken na het inleveren van de sleutels.

De definitieve afrekening van stookkosten bij blokverwarming vindt plaats na het stookseizoen, dat altijd eindigt op 31 december.

De afrekening krijgt u over het algemeen in de maand april daarna.

Het kan dat u een verandering in de woning heeft aangebracht. Voor elke verandering die niet gemakkelijk ongedaan gemaakt kan worden, moet u toestemming hebben gekregen. Heeft u geen toestemming, dan u kunt die alsnog aanvragen.
Aangebrachte veranderingen waarvoor geen toestemming is of wordt gegeven, moeten verwijderd worden. In sommige gevallen kan een verandering wel gehandhaafd blijven als een nieuwe huurder deze van u overneemt en onze voorwaarden accepteert.
Mocht u in de woning een verandering hebben aangebracht en wij hebben u hiervoor toestemming gegeven, dan gelden hiervoor natuurlijk de met u gemaakte afspraken.

Denk eraan dat u uw verhuizing bij de nutsbedrijven zelf moet doorgeven. Als u een geiser of boiler huurt van Eneco Installatiebedrijven zegt u zelf de huur hiervan op. De telefoonnummers van de meest voorkomende nutsbedrijven zijn:

  • Eneco     0900-0201
  • Vitens     0900-0650
  • Caiway   088-2249111 (IJsselstein)
  • Ziggo      0900-1884 (Utrecht)

Als uw woning is uitgerust met een blokverwarming en radiatoren met warmtekostenverdeelmeters, zal onze Verhuurmakelaar bij de nacontrole de standen van deze meters op het ISTA mutatieformulier noteren.