Contrast
Dyslexie
Home / Van Groot naar Beter

Van Groot naar Beter

Wordt je woning te groot en wil je kleiner gaan wonen? Dan krijg je onder bepaalde voorwaarden voorrang. Als je verhuist van een sociale huurwoning met minimaal vier kamers, dan krijg je voorrang op woningen met maximaal drie kamers. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is ook mogelijk om een korting op de nieuwe huur te krijgen.

Huurkorting
Krijg je de woning toegewezen via de regeling Van Groot naar Beter en krijg je huurkorting, houd er dan rekening mee dat je per 1 juli aanstaande mogelijk een hogere huurverhoging krijgt dan de standaard huurverhoging.

Zelf reageren
Om met voorrang op een kleinere woning te kunnen reageren, moet je ingeschreven staan bij WoningNet. Vul je huidige woonsituatie goed in, dan is bekend dat de voorrangsregeling van toepassing is. Reageren er meer doorstromers, dan wordt er geselecteerd op inschrijftijd. Kijk voor meer informatie op de website van WoningNet.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Er ging iets mis, probeer het later nog eens.
Dank voor je feedback!

Veelgestelde vragen

Elke hoofdhuurder van een sociale huurwoning met minimaal vier kamers die wil verhuizen naar een kleinere woning (maximaal drie kamers) heeft recht op voorrang. De woning moet leeg achterblijven, zodat we die opnieuw kunnen verhuren. Medebewoners hebben dus geen recht op voorrang.

Ja, ook als je woning wordt verkocht heb je recht op voorrang, mits je woning minimaal vier kamers heeft.

Nee, je krijgt geen verhuiskostenvergoeding. Wel hebben de corporaties in de regio Utrecht samen afgesproken dat de nettohuur van je nieuwe woning nooit meer dan € 50 hoger is dan de nettohuur die je nu betaalt.

De woningcorporaties in de regio Utrecht hebben afgesproken dat huurders die verhuizen Van Groot naar Beter een korting op de nieuwe huur kunnen krijgen. Dit betekent dat de nettohuur die je gaat betalen nooit meer dan € 50 per maand hoger is dan wat je nu betaalt. Let wel, de huur moet wel bij je inkomen passen.