Vakantietips: voorkom inbraak

17/07/2017

Op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl vindt u handige veiligheidstips. Nu de vakantie voor de deur staat is het verstandig stil te staan bij de veiligheid van uw woning. De overheid heeft een hele praktische site waar u veel tips en praktische informatie vindt.

Je trekt al gauw ‘even snel’ de deur achter je dicht. Bijvoorbeeld als je een boodschap gaat doen of even naar de buren loopt. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen. Gelukkig kunnen simpele handelingen een inbraak helpen voorkomen! Doe daarom altijd de ramen dicht, draai de deur op slot en zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt. Monteer daarnaast stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl vindt u tips over het voorkomen van woninginbraak, de registratie van uw eigendommen en het risico van heling. Ook vindt u daar heel snel wie de wijkagent is bij u in de buurt en wat u moet doen als er is ingebroken, of u het slachtoffer bent van een misdrijf. Het is de moeite waard een kijkje te nemen op deze website.

Lees ook de folder met praktische tips.

Terug naar overzicht
lettergrootte